Strona główna forum UML
Diagram klas serwisu internetowego. | Zarejestruj się by pisać |
| Wcięte | Najpierw najnowsze | Poprzedni temat | Następny temat | Koniec |
| Postujący | Wątek |
|---|---|
| lukpio3 | wysłane dnia: 2010/5/19 15:55 |
Nowicjusz ![]() Dołączył: 2010/5/19 z: Posty: 1 |
Diagram klas serwisu internetowego. Witam Serdecznie.
Chciałem prosić o pomoc w stworzeniu diagramu klas serwisu internetowego. Potrzebuję go do specyfikacji technicznej projektu. O ile diagram use case tworzyłem i sobie z nim poradziłem bez problemu to niestety diagramu klas stworzyć nie potrafię. Jest to serwis który udostępnia internetowe wydanie gazety. Gazeta jest w formie pdfów. Administrator wiadomo, może wszystko tzn dodawać nowe wydania gazety, modyfikować stronę, zakładać i kasować konta itd. Następnie jest podział na użytkowników. Użytkownik który nie posiada załozonego konta w serwisie może jedynie wyszukiwać sobie interesujące go taki oraz oglądać FRAGMENTY artykułów które są udostępnione przez administratora. Druga grupa użytkowników to użytkownicy posiadający konto w serwisie. Taki użytkownik może robić wszystko to co użytkownik nie zarejestrowany + dodatkowo jeśli znajdzie coś ciekawego w którymś z artykułów, może zakupić całe wydanie gazety płacąc za nią przez PayU. Tak to wygląda. Czy ktoś pomoże w stworzeniu diagramu klas? Prawdę powiedziawszy to sprawa jest dość pilna bo potrzebuję tego na jutro. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam. |
| Wcięte | Najpierw najnowsze | Poprzedni temat | Następny temat | Top |
| Zarejestruj się by pisać | |