Strona główna forum UML
Dyplom i diagramy UML :P | Zarejestruj się by pisać |
| Wcięte | Najpierw najnowsze | Poprzedni temat | Następny temat | Koniec |
| Postujący | Wątek |
|---|---|
| gizmo1985 | wysłane dnia: 2010/2/3 19:23 |
Nowicjusz ![]() Dołączył: 2010/2/3 z: Posty: 2 |
Dyplom i diagramy UML :P Hej ludziki ;)
Robię na dyplom portal pracy ;) nawet trudno to portalem nazwać;) Generalnie jakaś grafa, baza danych , rejestruj, dodaj ogłoszenie, szukaj , i.t.p No i tutaj przychodzi moment tworzenia diagramów ;) Genralnie jest taki, że nie wiem , które są mi potrzebne ;) Napewno diagram przypadków użycia :) Co dalej byście radzili, bo nie wiem :) dodam,że nie piszę obiektowo, nie mam klas... ;) Pozdrawiam :P) |
| lmu | wysłane dnia: 2010/2/4 8:56 |
Amator ![]() ![]() Dołączył: 2010/1/14 z: Posty: 24 |
Re: Dyplom i diagramy UML :P Poczytaj o modelowaniu biznesowym i oceń sam które i w jakim stopniu będą Ci pomocne
|
| gizmo1985 | wysłane dnia: 2010/2/7 20:01 |
Nowicjusz ![]() Dołączył: 2010/2/3 z: Posty: 2 |
Re: Dyplom i diagramy UML :P Generalnie z tego co się zorientowałem będę potrzebował :
Przypadków użycia CDM PDM Stanów/czynności sekwencji Czy to mi starczy ? CDM i PDM, jakie to były ? bo nie umiem znaleźć w google :D |
| lmu | wysłane dnia: 2010/2/8 11:00 |
Amator ![]() ![]() Dołączył: 2010/1/14 z: Posty: 24 |
Re: Dyplom i diagramy UML :P Skoro wymieniasz CDM, PDM (cokolwiek to jest) to jak możesz pytać co to jest.
Najpierw 1. Zapisz sobie wymagania (jak najbardziej opisowo się da w potocznie używanym języku) 2. Poczytaj o każdym z diagramów przynajmniej do czego służy 3. Zamapuj wybrane zdania, wyrazy na diagramy które mogły by je wyjaśniać w sposób jednoznaczny. 4. Z mapy wybierz te które będą dla Ciebie najistotniejsze i zgodnie z ich wagą zacznij je realizować z reguły to (usecase i diagramy klass - na samym początku, potem aktywności i inne dynamiczne, przy czym ciągle rozwijane te pierwsze) |
| Wcięte | Najpierw najnowsze | Poprzedni temat | Następny temat | Top |
| Zarejestruj się by pisać | |